Thursday, September 17, 2009

Lebaran yang dinanti


salam lebaran buat smua kawan2 n umat islam yg menyambutnya..di kesempatan ini aku ingin mengucapkan selamat hari raya maaf zahir & batin jika ada keterlanjuran dlm perkataan, perbuatan mahupun percapakapan yang menyinggung perasaan smua... SELAMAT HARI RAYA....
nota tgn :- syoknye beraya 1st time ngan hubby..horeyyyyy..minta mak kuih sepotong,sy mahu makan kenyang perot kosong..hehehe

Monday, September 14, 2009

lagi2 mimpi


yuhuuu...

lupe nak cite,pg td tgh sedap2 tdo tibe2 aku tmimpi jatuh dr tempat tinggi..heheh..tibe2 aku terjatuh dr katil...aduss..sgt sakit coz tgn aku tkena dek meja solek..x sangka mimpi bole jd kenyataan..hahahaha..

then yg best 2 sblum tdo aku bole tgelak kat dr sndr sbb kejutan kejatuhan aku td..huahuahua..gile2...then aku nak dtg keje aku cite kat hubby aku dia pun gelak..dia ckp asal la smpai bole jatuh..katil punye besau pun leh jatuh lg..hehehehe..nak bt camner ns dah jd bubur ...


nota tgn gue:-maksud mimpi aku yg aku korek2 dr ternet ialah..mimpi jatuh dr tempat yg tinggi:masa kejayaan anda akan lenyap..heheheh(betol ke x nggak tau dong...semua ketentuan Dia yg Maha Esa...


BerBuke aT QbaY nGaN As + BonuS RaYa FrOm HuBbY..


bj ni bkenan gak tp takot hubby mare..huahua


pizza pilihan kami


ni dahaga smpai syur mata aku


air oh air


wif as


wit as b4 order


sesi tgk menu

saje try je..tp cmm nak beli..hehe

sempat pose tuk tatapan smua

Salam all...
hari ni aku juz nak share rase happy coz ni thn pertame aku akan berpose as a wife..ekceli aku rs enjoy n sgt x sabau nak sambut raye tun ni.

friday 11 September 2009

ekceli pas ofis hour aku ngan as gi qbay coz kami nak buke bersame smbil mcari2 baju raye + sementara nak tggu hubby smpai penang ar (sambil nyelam tersedak air...huahuahau)..so punye la sronot window shopping tetibe hubby col ckp smpai lewat..aku ngan gelabah bewak mcari sorg lagi member tuk bt peneman aku coz hubby smpai lebey kurang kul 12mlm..so lepak kat qbay le..kami gi buke kat pizza hut..yg x sronotnye kami kena tggu punye la lame coz mamat pelayan 2 bt donno je kat kitaorg..punye la bara mcm nak naik hangin tp nasib baik kitaorg ni mmg baik sox jd nak marah ar..dgn perasaan sungguh lapor + marah setelah smpai kami pun berbuka ngan seleranye mcm x penah mkn sbulan..smpai hbs smuanye kami melantak..rs sgt sedap sehingga menjilat jari..hehehe..ni pic yg aku sempat snap tuk tatapan korg smua...hehehe

Saturday 12 September 2009
hr sabtu lepas aku gi shopping raye ngan huby..sgt sronot coz rase enjoy n x letey. tmbh2 plak dpt bj raye dr hubby..hehehetime shopping 2 aku dpt la cr selai suar jenama "MNG" , kasut slipper atlanta ++ sumthing yg x leh nak diceritakan disini..hehehe..aku hargai sgt2 coz pemberiannya as husband sempena raye bt pertama kali..dulo2 beli gak but dis time is differ coz he's my husband now..aku x dpt cr bj coz smuanye aku x bkenan. aku punye shopping smpai lupe nak snap gmbr ngan hubby time shopping..hehe..

Sunday 13 September 2009
bgn tdo awal coz nak hntr hubby gi bus station..pg sebelum antor seperti biase mandi n sembang2 dl ngan hubby..then tibe time nak antor hubby.paling best 2 hehe sebelum mandi aku dpt rm600 dr hubby..duit bonus raye..hooreyyyyyyyyy..sronot x terkate..senyum smpai hr ni...pas antor hubby aku trus balik umah then decide tuk bt rebonding rambut..hehe..lesap rm150 duit aku..tp x pe janji cntik tuk hubby..heheheheh,hope he like it bile dia balik raye ni..hehehe..
2 aje tuk entry kali ni..ade pape lg nnt aku cite len or upload pic terkini..

Friday, September 11, 2009

11 September 09

allop all...today i juz wanna share sumthing...im really happy coz my luvly huby nak balik penang..hehehe ekceli x sabau dah ni nak jumpe coz i miss him so so so much (cant describe it)hehehe...hope u all know dat...sementara nak tggu huby balik aku plak nak kuar ngan as jenjalan n cuci mate sambil buke pose skali..

hari ni kami ber2 akan bt window shopping coz kan +/- lebey kurang 10 hr je lg nak raye..so kami agak sedikit excited hr ni...di samping 2 gak today is her bday..so dikesempatan ni aku x nak amik kesempatan cume aku nak wish HAPPY BDAY 2 AS....hope everything goes well on ur bday...x de hadiah juz wish yg ikhlas dr hati ke hati je..

sambil nak tggu huby aku balik dr neg 9,kami ber2 akan melepakkan diri kami di tempat2 yg tidak asing lg..mn lg klu bukan tmpt lepak..hehe(x tau agi nak ke mane...)tp ape pun thanx 2 as coz sudi teman aku yg keseorangan sementara menanti hubby smpai..jasamu dikenang frenz..nnt klu laki ko pulak jauh aku tlg temankan ek..hehehe

nota tgn : x sabar tggu hubby balik,dah gedix dah ni..huhu

Thursday, September 10, 2009

TanGgaL 09/09/09

salam..
entry kali ni aku nak cite...tanggal 9 sept aku sakit yg sgt truk smpai rs x bmaya..lg x bmaya bile hubby x de time diperlukan..sedey teramat sgt..aku smpai x mai keja coz migrain yg sgt truk+muntah+cirit=x sihat teramat sgt..:-(

aku pun dgn teramat rindu hubby+perlukan phatian mhantar mms kat dia..ngan menunjukkan muka aku yg sungguh pucat n x bmaya..dia tgh jaga exam upsr time 2,x sangka dia reply juga wpun lewat..msg dia bbunyi begini..sian syg,muka pucat je..n beberapa msg lain berbunyi buka posa la klu dah x ok..hehehe

tp iman aku masih kuat waktu 2..heheheh

Friday, September 4, 2009

Mimpi D Subuh Pagi..


GaYa TiDo PiLiHaN AnDa????

salam semua...

hari ni aku bgn seperti biasa kul 6 pg..tp mata ni rs mcm ngantuk ja..mcm ada gam daa..huhu
then ntah mcm mn aku pun xtau n hilang ingatan aku tlena balik..baik punya sedap tdo aku tmimpi(ter tau bukan sj2 nak mimpi) aku dok suh org kutip bunga frangipani a.k.a bunga kubur(aku panggil) coz slalu aku jumpa kat kubur ja bunga ni..hehehe



~ni la bunga dia~

tiba2 dlm baik punya dok suh org kutip dlm sungai yg jernih 2, aku tdgr 1 suara..ieyna..ieyna.
bangun dah kul brapa ni..x mo p keja ka...hahahha rupanya mak aku dah kejutkan la..aku trus capai towel n mandi,bersiap n mai keja...

apakah maksud yg tsirat dlm mimpi aku...cuba teka??hehehe

~mimpi kan mainan tido,so x de pape maksud pun :-) kan~

No need 2 buy expensive toys 4 ur child...save budget huahuahua

video

cute ar budak ni..so pada smua yg bakal bgelar ibubapa or yg dah bgelar ibubapa jimat2kanlah duit anda ngan toy ni..huahuahua..like this clip so much...

Thursday, September 3, 2009

super duper power granny..huhu

video

HaDiah SeOranG TeMan....






thanx to rafique coz bt pic ni tuk aku n aku appreciate sgt2..
walaupun hanya kenal through tagged tp kami start rapat..
n 1 day dia ckp nak bg aku sumthing n inilah hasil kerjanya..
i admire his job n wanna learn if i have time..thanx buddy...

Ku MeRindU



Ku Merindu~Ella & Shah

Ku merindu
Merindu cinta yang tulus dari hatimu
Selalu ku impikan hidup bersamamu
Ku kan selalu menanti balasan cintamu

Ku berjanji
Berjanji mencintaimu sepenuh jiwaku
Ku tak akan mendustakan cinta kekasihku
Agar kau dapat menerima cintaku

Ku selalu
Merindu cintamu
Yang selalu ada di jiwaku

Chorus:

Aku tahu kau pun cinta
Tapi malu tuk berkata
Usah kau ragui cintaku
Ku tetap merindu

Aku tahu kau pun cinta
Tapi malu tuk berkata
Ku tunggu jawapan cintamu
Ku tetap merindu

Di saat ini hatiku rindu belaian cinta darimu
Ku harap kau merestui cinta dariku
Yang selalu setia menunggu dirimu...

...............................................................................................................

lagu ni aku tujukan khas tuk suami tercinta...dl2 time cintan-cintun aku slalu nyanyi tuk die lagu ni..huhu(still remember his face time 2)
walaupun jauh dimata tp slalu dekat dihati cam tagline tv9 2 dekat dihati(huahauha)...
kadang2 tgk kengkawan yg dah kawen hubby dekat ngan diorg rs mcm sedey n jelez pun ade coz aku x mcm 2 pun...tp x pe smua ni dugaan maybe x lama lg kami dpt stay 2gether hopefully..kdg2 plak pk2 balik better jauh mcm ni,stiap kali balik rs mcm best je (still in hanimun mud..huhu)tb2 tringat time hanimun plak..saat2 manis yg x mgkin dlupakan dinner kat beach..thanx 2 hubby coz memahami n syg aku slama ni n i really appreciate that...hope our marriage last 4eva..insyaAllah..amin

'walau apa yg jd,ribut melanda nnt kau tetap milikku FIRDAUS ZAINOL'


~our memory~

Wednesday, September 2, 2009

MenCoba tuK MemBuaT PeRtUkaRan...


~ my lovely hubby ~

salam...
hari ni happy sgt coz hubby msg minta cr no fon jpn tuk minta pertukaran ke penang or kedah..
salah salu klu dpt mmg sgt lah gumbira..dpt slalu bsama..hehehehe..
klu diizinkan Allah hopefully dpt la sng cita bole la duduk skali pasni..
apa yang pasti mmg dah x sabau sgt2 nak hubby minta tukar dr sblum kawen lg..hehehe
mudah-mudahan smuanya dipermudahkan tuk kami ber2..amin....

Tuesday, September 1, 2009

BoNus Oh BoNus!!!!!


hari ni permulaan cite aku pasal bonus..bile la nak dpt bonus ni..

mcm x dpt je tun ni...geram n bengkak je rs coz sengkek sungguh aku bulan ni..

hr ni pengumuman minyak naik,bile lg gaji nak naik..kang aku yg naik minyak dl..huhu

saje test....

saje tgh bosan2 tgk blog kengkawan timbul minat nak try..ni saje nak testing..klu ok insyaAllah berpanjangan la jodoh ngan blog ni..huhu